събота, 10 май 2014 г.

Агнешка дроб-сарма по селски


Начин на приготвяне
  • 1
    Сваряват се добре агнешките дреболии, след което се нарязват на дребно. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. 
  • 2
    Към него се прибавя карантията и измитият ориз, като се пържи кратко време. Прибавя се червения пипер и се залива запръжката с бульон от варенето на карантията. След това се оставя да заври.
  • 3
    Докато ври се прибавят сол, черен пипер, джоджен и магданоз на вкус. Оризът трябва да остане почти сварен.
  • 4
    Булото се нарязва на парчета. Всяко парче от булото се разстила в черпак за разливане на супа, и в него се изсипва част от плънката, като краищата на булото се подвиват отгоре.
  • 5
    Така оформените сарми се нареждат в тавичка, като подвитите краища да са отдолу.Сипва се вода и се пече на силна фурна. Когато водата почти изври и дроб-сармата е готова, се залива отгоре с разбитите яйца и киселото мляко. Пече се отново, докато се зачерви.
  • 6
    Ястието се сервира на порции, заляти с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хайде, не се срамувайте да коментирате :)